חלת מפתח בשבת הראשונה לאחר הפסח / מתכון לחלה

סגולה אדירה לשבת הקרובה להכין חלת מפתח הסגולה לכל הישועות ולפתיחת שערי שמיים (ניתן להכין חלת מפתח וחלות נוספות מאותה עיסה).

בשבת הראשונה לאחר חג הפסח נהוג לאפות חלות בצורת מפתח או להכניס את המפתח של הבית אל הבצק וכך לאפות.

בשבת הראשונה שלאחר חג הפסח, נוהגים רבים לאפות חלה בצורת מפתח – חלת מפתח (או ביידיש: שְׁלִיסֶל חַלָּה). המנהג, שמקורו בקהילות אשכנז באירופה, מסמל פתיחת שערי פרנסה ושפע רוחני וגשמי. לפי המסורת, חלת המפתח נאפית כסגולה לברכה בבית ולפרנסה טובה, בהשראת פתיחת שערי הפרנסה לאחר סיום זמן "חג המצות", בו המן פסק לרדת לעם ישראל במדבר. המותג הוסטס מציג מתכון לחלה רכה ומרשימה.

מצרכים ל-2 חלות גדולות:

  •  1 ק"ג קמח מנופה (רצוי קמח לחלות/לחם)
  •  2 כפות שמרים יבשים
  •  1/2 כוס סוכר
  • 1  כף מלח
  •  1/3 כוס שמן קנולה
  • 2  ביצים
  • 2.5  כוסות מים חמימים (בערך – להוסיף בהדרגה)

לציפוי:

  • 1  ביצה טרופה עם כפית מים
  • שומשום/קצח – לפי הטעם

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

  1. בקערת מיקסר (או ידנית) מניחים קמח, שמרים, סוכר, שמן וביצים. מתחילים לערבב במהירות איטית.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ-8–10 דקות (במיקסר עם וו לישה) עד שהבצק רך, חלק וגמיש.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 3 דקות.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח – כשעה עד שעה וחצי.

קליעה בצורת מפתח:

  1. חלוקה – לאחר התפחה, מחלקים את הבצק ל-8 רצועות שוות (או יותר, תלוי בגודל הרצוי).
    6  רצועות ישמשו ללב בצורת צמה עגולה, ו-2 רצועות לצמה ארוכה – הידית של המפתח.
  2. יצירת הלב – יוצרים שתי צמות של שלושה חוטים כל אחת. מסדרים אותן זו מול זו בצורת לב, ומהדקים את הקצוות יחד למרכז הלב – כך שיתקבל מראה של חלה עגולה בצורת לב מקלעת.
  3. הידית – יוצרים צמה ארוכה מ-2 רצועות הבצק הנותרות ומהדקים את קצה הצמה ללולאה התחתונה של הלב – כך שנראה שהלב "נמשך" כלפי מטה כמו מפתח. אפשר לסובב מעט את קצה הצמה בצורת קרס או סלסול דקורטיבי.
  4. מעבירים בזהירות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים את החלה המעוצבת מעליו. נייר האפייה מונע הדבקה ומקל על ההעברה לאחר האפייה.
  5. התפחה שנייה – מכסים את החלה בעדינות במגבת ומתפיחים שוב כ-30–40 דקות בטמפרטורת החדר.

אפייה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מברישים את החלה בעדינות בביצה טרופה. אם רוצים – מפזרים שומשום או קצח.
  3. אופים על נייר האפייה שבתבנית כ-30–35 דקות, עד שהחלה מזהיבה היטב ונראית אפויה גם בתחתית.
  4. מצננים על רשת כשהיא מונחת עדיין על נייר האפייה, ורק לאחר מכן מסירים את הנייר.

המתכון באדיבות המותג "הוסטס"- להשיג ברשתות השיווק המובחרות ובאתר היבואן אינטרסן www.Intersun.co.il

מצאת כאן השראה? שתפי אותה עם מישהי שזה בדיוק בשבילה 🌸

כאן אפשר לדבר – נשמח לשמוע מה יש לך להגיד על הכתבה 👇

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אל תפספסי את הכתבות האלו!

אופנה, איפור, לייף סטייל

29 מאי 2025

ספיישל אופנה לשבועות: בקיץ הזה תלבשי לבן

סמדר

בריאות, מתכונים

25 מאי 2025

מתכון פשטידת גבינות חגיגית לשבועות

סמדר