עוגת קוקוס, שקדים ותותים

באדיבות השפית רינת צדוק וסולתם

ב-27 בפברואר מציינים ברחבי העולם את יום התות הבינלאומי – חגיגה מתוקה של פרי האהבה האדום והעסיסי. לרגל המאורע, השפית רינת צדוק ומשפחת סולתם מציעים לכם מתכון מיוחד לעוגת קוקוס, שקדים ותותים, שמשלב בין מרקם עשיר ונימוח לטעמי שקדים וקוקוס עדינים, יחד עם רעננות מתקתקה של תותים טריים. העוגה המיוחדת הזו לא רק יפהפייה ומרשימה במראה, אלא גם קלה להכנה, ומתאימה לכל אירוע או פינוק ביתי. אז לפני שהתותים נעלמים מהמדפים – זה הזמן ליהנות מהם במתכון חגיגי ומיוחד!

מרכיבים

רכיבים המתאימים לסוטז' יציקה, 26 ס"מ:

200 גרם שקד טחון

50  גרם קוקוס טחון

 180גרם סוכר קנים

 4 ביצים

כפית אבקת אפייה

חצי כפית מחית וניל

60 מ"ל שמן זית

60 גרם חמאת קקאו

קורט מלח

לקישוט:

200  גרם תותים

אבקת סוכר

סירופ:

50  גרם סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי

 100מ"ל מים

חצי כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות

בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.

טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.

מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.

יוצקים לסיר משומן

אופים כ-30 דקות

כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.

מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.

לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.

חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה

בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.

בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.

ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.

המתכון באדיבות השפית רינת צדוק ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il

מצאת כאן השראה? שתפי אותה עם מישהי שזה בדיוק בשבילה 🌸

כאן אפשר לדבר – נשמח לשמוע מה יש לך להגיד על הכתבה 👇

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אל תפספסי את הכתבות האלו!

אופנה, איפור, לייף סטייל

29 מאי 2025

ספיישל אופנה לשבועות: בקיץ הזה תלבשי לבן

סמדר

בריאות, מתכונים

25 מאי 2025

מתכון פשטידת גבינות חגיגית לשבועות

סמדר